Home Nieuws Nieuws uit Turkije Veel moskeeën bouwen is misleiding!
Veel moskeeën bouwen is misleiding!
Nederlands - Nieuws uit Turkije
Geschreven door Cemil Pek   
zaterdag 07 februari 2015 00:19

sultanahmet.jpgGeschrokken? Nee toch? Of wel?

Vooral na Charlie Hebdo heb ik me meer verdiept in de kern van de Islam, implementatie naar de dag van vandaag en dit gerelateerd met geschiedenis.

Tijdens een van mijn geschiedenis duikjes las ik over de tijdperk van Omajjaden (Emeviler), Abbasiden (Abbasiler) en natuurlijk reden van hun ondergang. Voornaamste reden was het verschil tussen de grote luxe aan het hof en het egalitarisme van de vroege Islam. Om dit verschil te verdoezelen toch aan de macht te kunnen blijven hebben vooral Abbasiden veel moskeeën laten bouwen. Niet dat er veel moslims bijkwamen en daardoor behoefte was!

Nee, juist om zo de mensen te doen geloven dat de regerende hand veel deed voor de Islam in de kalifaat gebied.
In het begin geloofden de mensen de kalifaat, maar kort hierop zagen de mensen dat er niets in het dagelijks leven veranderde. Luxe levenswijze ging door en om het in stand te houden werden rechten ten voordele van de kalifaat naar de hand gezet. Hierop volgde een volksopstand en na verschillende oorlogen met andere landen leidde dit toe tot de ondergang.

Terug naar Turkije. In mijn vorig column heb ik het gehad over corruptie, rechten naar de hand zetten, beperking van vrijheden enz. Nu nog het luxe streven en leven van AK partij eraan toevoegen en voilà! Hedendaagse Abbasiden in de kleren van AKP.
Denk aan de:
- Luxe wagens van de politici.
- Inzet van vliegtuigen en helikopters terwijl de auto ook kan.
- De AK paleis die uit het niets verrees en 1000 kamers telt. Er zal nog bijgebouwd worden en alles kost zakken geld, terwijl veel mensen in Turkije in armoede leven.
- Wens van de AK partij regering om in de Turkse deel van Cyprus een moskee te bouwen voor 10000 man, terwijl onderzoek uitwees dat in alle moskeeën in Cyprus tijdens het vrijdaggebed max. 5000 man in totaal telt. Frappant toch?
- Bouw van een groot moskee op een van de grootste en de bekendste heuvel  in Istanbul, namelijk Camlica.

Allemaal zaken wat ook ten tijde van Abbasiden en Omajjaden ingezet zijn om het volk te doen geloven dat alles goed gaat.

Weer terug naar de vraag " Is Turkije een moslimland?"

Je kan nu zelf het antwoord geven.

CEMIL PEK

 

Reacties 

 
-1 #1 Emirhan 2015-02-07 11:27
Beste Cemil,
Wat is je motivatie achter dit verhaal? Wat wil je hiermee bereiken?
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Laatste nieuws

 

Nu Online

We hebben 246 gasten online