Home Nieuws Nieuws uit Turkije Turkije eist 1 tot 5 jaar cel tegen Frederike Geerdink
Turkije eist 1 tot 5 jaar cel tegen Frederike Geerdink
Nederlands - Nieuws uit Turkije
Geschreven door Administrator   
maandag 02 februari 2015 22:17

frederike geerdink.jpgEr wordt 1 tot 5 jaar gevangenisstraf tegen Geerdink geëist wegens het verkondigen van ''propaganda voor een terroristische organisatie''.

 

De eerste zitting in het proces vindt binnenkort plaats in de zuidoostelijke stad Diyarbakır, waar Geerdink woont.  Geerdink werd begin vorige maand opgepakt. Na een verhoor van enkele uren werd ze vrijgelaten. De arrestatie vond plaats op de dag dat minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, voor overleg in Ankara was. De bewindsman kaartte de zaak onmiddellijk aan bij de Turkse regering en diplomaten en liet zijn ongenoegen blijken. ''Ik heb persoonlijk bij de autoriteiten aangedrongen op aandacht voor haar zaak.

Dat Geerdink weer op vrije voeten is, is goed nieuws, maar de persvrijheid in Turkije zal een belangrijk aandachtspunt blijven voor Nederland en de Europese Unie. Intimidatie van journalisten is onacceptabel'', zei hij in Ankara.

Geerdink werkt onder meer voor Het Parool en The Independent en is gespecialiseerd in de Koerdische kwestie. Vorige week week bezocht ze de Noord-Syrische grensstad Kobani. Zelf wist ze maandag nog van niks. ''Ik ga morgen met mijn advocaat naar de rechtbank om de documenten in te zien,’ aldus de aangedane journalist tegen het ANP.

Bron: ZamanVandaag

 

Reacties 

 
0 #1 omer 2015-02-04 01:53
dit is toch een interne zaak in Turkije. turkije bemoeit zich toch ook niet met de nederlandse rechtspraak?

Foei, schaam jullie nederlanders voor jullie dubbele moraal.
en wat Turkije en de toetreding EU betreft: misschien is het geen groot nieuws, maar Turkije wil niet eens meer lid worden van deze christelijke clubje.
Bovendien is europa de facto al failliet.
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Laatste nieuws

 

Nu Online

We hebben 249 gasten online