Home Nieuws Nieuws uit Turkije Turkije heeft de meest vrije pers ter wereld
Turkije heeft de meest vrije pers ter wereld
Nederlands - Nieuws uit Turkije
Geschreven door Ertem Taner   
zaterdag 27 december 2014 23:28

Turkije heeft de meest vrije pers ter wereld. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die daarmee de beschuldigingen van de hand wees dat de vrijheid van de media onder zijn regime aan banden is gelegd.

"Nergens ter wereld is de pers zo vrij als in Turkije. Ik ben absoluut zeker van wat ik stel", verklaarde Erdogan in een toespraak op televisie, tijdens een conferentie in Ankara. "De pers is zo vrij in Turkije dat hij beledigingingen kan uiten, kwaad spreken over iemand, belasteren, racistische en haatdragende uitspraken doen die zelfs niet getolereerd worden in democratische landen." Daarmee lijkt Erdogan (onbewust) te suggereren dat hij zijn land niet tot de familie van democraten rekent. "Ik en mijn familie hebben het zelf meegemaakt", voegde hij er nog aan toe.

"Er zijn geen beperkingen op de beledigingen (die wij krijgen). Zulke uitspraken kunnen niet in de kranten in Europa en de Verenigde Staten", aldus Erdogan. "De Europeanen maken ons verwijten alsof dergelijke zaken niet in hun landen gebeuren. Niemand verheft de stem wanneer journalisten in Europa worden opgepakt."

Bron: Demorgen.be

 

Reacties 

 
0 #1 ergun 2014-12-31 01:45
Absoluut waar. Welke land gooit met molotof coctails naar agenten stadsbussen öf huizen.
Wat zou er gebeuren als de nederlandse politie dit als bedreiging zou zien.
Vuurwapen van nederlandse agent staat op scherp en de kogel die onploft als het in lichaam komt om volledig uit te kunnen schakelen.
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Laatste nieuws

 

Nu Online

We hebben 252 gasten online