Home Nieuws Landelijk nieuws Turken lachen om verlies Wilders
Turken lachen om verlies Wilders
Nederlands - Landelijk nieuws
Geschreven door Fatma Şahin   
vrijdag 14 september 2012 00:45


Racistisch leider begraven in stembus', kopt Hürriyet, één van Turkije's grootste kranten donderdagochtend. Ook andere kranten in Turkije richten zich wat betreft het verkiezingsnieuws uit Nederland vooral op het verlies van Geert Wilders. Daarnaast krijgen de gekozen kandidaten met wortels in Turkije aandacht.

 

Voor Turkse lezers is Wilders veruit de bekendste Nederlandse politicus. Hij haalde de afgelopen jaren vaak de kranten met zijn uitspraken over Turkije, premier Erdogan, de islam en de Koran. Inmiddels is ook zijn naam bekend en wordt er niet meer aan hem gerefereerd met de bijnaam Mozart.

 

Het doet de kranten zichtbaar goed dat de PVV flink verloor, gezien de humoristische plaatjes van Wilders die kranten online publiceren en de koppen die vooral over hem gaan, niet over de winst van VVD en PvdA.

 

Dagblad Star kopt 'grote shock voor racistische leider in Nederland' en plaatst daar een foto van Wilders bij die met pen speelt en moeilijk kijkt. Milliyet houdt het op een foto van een vlak kijkende Wilders tijdens de uitslagenavond en de kop 'Grote klap voor extreem rechts in Nederland'. In de stukken wordt gerefereerd aan Wilders' anti-Europese campagne en dat Nederland uiteindelijk toch koos voor partijen die Europa niet afwijzen.

 

bron: Telegraaf
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Laatste nieuws

 

Nu Online

We hebben 248 gasten online