Home Nieuws Landelijk nieuws Acht Turken zeker van zetel in Tweede Kamer
Acht Turken zeker van zetel in Tweede Kamer
Nederlands - Landelijk nieuws
Geschreven door Ertem Taner   
woensdag 12 september 2012 21:50


De VVD zal geen Turkse kamerlid leveren omdat ze ook geen Turk konden vinden om die op de lijst te plaatsten. Ondanks 41 zetels, levert dit geen plek op voor Turkse raadsleden. HaberGelderland.com kwam als eerste met berichtgeving hierover. 

 

De PvdA daarentegen zal een fractie krijgen met meerdere Turks Nederlandse Kamerleden. Ondanks haar anti-Islam houding en niet al te positieve band met de Turkse gemeenschap zal Keklik Demir-Yucel in de Tweede Kamer komen. De bekende Tunahan Kuzu kandidaat op plek 27, zal ook ongeacht zijn voorkeursstemmen in de Kamer komen.

 

Selcuk Ozturk, fractievoorzitter van de PvdA in Limburg, zal ook verschijnen als Tweede Kamerlid vanwege zijn plek op 39ste plek op de lijst. Ongeacht zijn voorkeursstemmen. Sultan Gunel-Gezer uit Uden op plek 42, Yasemin Cegerek op plek 44 en Yasin Torunoglu op plek 45 komen er ook bijna zeker in.

 

Als de PvdA gaat meeregeren of zelfs de winnaar wordt van de verkiezingen, dan zal de fractie ministers gaan leveren en vacatures moeten invullen voor de functie van staatssecretaris. Hierdoor komen de laatste drie genoemden een paar weken later ook in de Tweede Kamer waardoor de PvdA totaal 5 Turkse kamerleden zal krijgen.

 

De pro-gaypride deelneemster Fatma Koser-Kaya(13) zal gezien haar positie ook in de Tweede Kamer blijven. Het wordt zelfs nog een beetje spannend voor haar, omdat D66 maar 12 zetels heeft gewonnen. Even afhankelijk van haar voorkeursstemmen zou ze nog op de lijst kunnen stijgen.

 

Of Ebubekir Ozture (CDA) en Gokhan Coban (D66) ook zijn gekozen is nu niet te zeggen, omdat de voorkeurstemmen nu nog niet bekend zijn. Als deze twee heren te weinig voorkeursstemmen hebben gehaald zal het voor hun moeilijk zijn om de Tweede Kamer in te komen.


SP-kamerlid Saadet Karabulut wordt door velen niet gezien als een Turks Nederlandse Kamerlid vanwege haar positieve houding tegenover de PKK en andere gerelateerde onderwerpen met deze terreurgroep. Maar we zullen haar wel meenemen in de telling van de totalen....


De exacte eindresultaten zullen natuurlijk invloed hebben op bovenstaande. Dit geldt ook voor het meeregeren van de PvdA.

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Laatste nieuws

 

Nu Online

We hebben 267 gasten online